Бањалука

Радници Градске управе затражили своја права од Станивуковића - добили отказе

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 22.10.2023. 14:38

Неколико радника Градске управе нашло се у тешкој ситуацији након што су затражили побољшања у својим условима рада и више транспарентности у запошљавању.

Наиме, радници из Одјељења за инспекције послове Града Бања Луке примили су обавјештење да ће бити избачени из својих радних простора у згради Градске управе како би се ослободио простор за нове запослене, који, према тврдњама радника, нису адекватно квалификовани за обављање тих послова.

Одлучни да се боре за своја права, запослени су организовали петицију за повећање плата и задржавање својих радних мјеста, пише портал "Бањалучке приче".

Нажалост, умјесто подршке, градоначелник Драшко Станивуковић је одговорио оштрим мјерама. Осим што су се радници суочили са отказима, Горан Мишић, шеф Одсјека за инспекцијске послове, који је подржао петицију и упутио је предсједнику Скупштине града Љуби Нинковићу, такође је експресно смијењен.

Нинковић је одлучио стати на страну радника и пружити подршку њиховим напорима да заштите своја права и спријече било какав облик злостављања на радном мјесту.


МСД питају Станивуковића: Шта је регулационим планом и дозволом

МСД питају Станивуковића: Шта је регулационим планом и дозволом

Ситуација постаје још озбиљнија јер су најављене смјене координатора неколико инспекција у наредним данима.

Станивуковић је, према наводима, одлучио казнити инспекторе који су се усудили тражити своја права.

Петицију за подршку потписало је 37 инспектора из Одсјека за инспекцијске послове. Ова ситуација јасно показује стрес и притисак с којим се суочавају запослени у Градској управи који су реаговали на својевољне смјене и запошљавање особа без одговарајућих квалификација.

Поменути портал је недавно писао како Станивуковић понижава раднике Градске управе и врши мобинг високобразованих и стручних радника од којих су неки магистри и доктори наука из својих области, како би се средњошколцима са измишљеним радним мјестима и без одговарајућих квалификација обезбиједио адекватан радни простор.

Пратите нас и путем Вибера