И након избора

Саобраћајни колапс у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2024. 19:13

Избори су прошли, али гужве у Бањалуци нису. Посебно је загужвало код ТЦ Делта, што због радова у близини што због новоотвореног парка. Возачи се надају да ће се ситуација, која траје већ мјесецима уназад, ипак поправити.

Несносне гужве у граду неће се ријешити само изградњом кружних токова, тврде стручњаци.

Осим тога што се радови практично изводе један поред другог, упитан је и њихов квалитет. 

- Популарно је правити кружне токове. Међутим, морамо знати да они свугдје немају ефекта и нису сврсисходни. Тамо гдје је часовно оптерећење веће од 2.500 аутомобила на сат и гдје су интензивна скретања улијево није препоручљиво правити кружне токове, али ево сачекаћемо да видимо како ће то изгледати - каже Данислав Драшковић, декан Саобраћајног факултета Универзитета "Апеирон".

Нови дан - нови колапс у Бањалуци

Нови дан - нови колапс у Бањалуци

Толеранције за чекање немају више ни возачи, а ни пјешаци. Овим темпом гужве ће постати свакодневница, али је најприје потребно завршити започете радове.

- Очигледно да је регионални мотив путовања је свакодневни, школа, студиј, посао итд. из свих праваца. Морамо обезбиједити јак, снажан јавни превоз и регионални и градски, који ће допустити аутобусима да прођу кроз град, кроз читаво централно језгро и да негдје на ободу обезбиједимо мјесто гдје ће они завршавати тзв. терминус, тако да би тај јавни превоз замијенио стотине аутомобила, што би у простору чинило једну велику уштеду у погледу кориштења тог простора - додаје Драшковић.

Од такозване саобраћајне револуције данас имамо колапс на улицама.

Очигледно је да су стручњаци узалуд упозоравали да се она не може употријебити на тренутној инфраструктури, због чега сада трпе становници Бањалуке. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм