Градоначелник Бањалуке

Станивуковић обмањује грађане

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 19:01

450 младих брачних парова и самохраних родитеља вјерује да ће добити бесплатне плацеве од града. Ако је вјеровати Драшку Станивуковићу, који их је и у ту сврху и позвао на церемонију додјеле. Све би то било и више него похвално да није најобичнија превара и измишљотина, кажу у СНСД-у. Станивуковић тврди да град има велике површине земљишта спремног за бесплатну подјелу. А бесплатни ће каже бити и пројекти и сви прикључци.

- На лагеру, или на списку, који смо припремили, плацеве који су власништву рада, имамо преко хиљаду парцела који су спремни за подјелу, на једном дијелу треба да се уради и план парцелације, то је нешто што се иначе треба урадити поготово на већим земљиштима града. Након ове подјеле и свих информација долазимо у кабинет, потписује се нотарски уговор, постаје се власник те земље - казао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Уколико неко добије такав уговор, ја плаћам темељ куће, каже генерални секретар СНСД-а.

То каже јер је сигуран да Станивуковић обмањује грађане. 

- Та земља не постоји. Тешко ми је да прихватим да постоје људи, који спремни да иду до те границе понижавања и омаловажавања, да се играју са емоцијама људи, до те границе да обећавају нешто што знају да не постоји, само да дођу до гласова, да дође 6. октобар, па када се види превара, онда су избори већ прошли. Ја још једном позивам Градску управу да каже гдје се налази тих 300 дунума земље у комаду, испарцелисаних, која ће се подијелити грађанима? Немојте да лажете људе! - јасан је Срђан Амиџић.

А шта онда потписује прва група од 10-ак младих парова, како је најавио Станивуковић?

Могу само да добију личну земљу људи из Градске управе, каже Амиџић. И ту су се каже, послужили преваром. 

- Да су од Марчета или неких других, унутар МЗ Мотике отишли и купили 12 плацева. Тих 12 плацева лично желе да додијеле на такав начин да се створи привид и да продуже лаж о томе као да постоји додјела неких плацева - додао је Амиџић.

Градоначелник не може да располаже непокретностима града без одлуке Скупштине града. Понављају то и у Правобранилаштву. 

- Градоначелник Града Бања Лука Драшко Станивуковић не може у име Града Бања Лука без претходно донијете одлуке Скупштине Града Бања Лука било ком правном или физичком лицу додјељивати плацеве. Град Бања Лука сходно важећим законским и подзаконским прописима не може додјељивати бесплатне плацеве правним и физичким лицима. Нотарски, сачињени и потписани уговори о промету непокретности закључени између Града Бања Лука и трећих лица, без претходно донијете одлуке Скупштине Града Бања Лука о располагању тим непокретностима сматра се ништавим - кажу из Правобранилаштва Републике Српске.

Из Нотарске коморе су нам рекли да немају информације да је било ко од бањалучких нотара ангажован на овим пословима. Исто тако, немогуће је да неко од грађана постане власник градског земљишта без позитивне одлуке Правобранилаштва Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)