Градоначелник Бањалуке

Станивуковић поново прекршио закон

  • 23.09.2024. 19:09

"Бањалука коначно добија парк код Делте, зелена оаза са вјештачким језером напокон у граду", овако је славобитно најављивао свој пројекат Драшко Станивуковић прошле крајем прошле године.

И наравно, као и сви други пројекти, ни овај Драшков “драгуљ” није могао без малверзација, кршења закона, злоупотребе службеног положаја и ко зна још чега.

На локацији код Делте, Станивуковић је планирао да изгради привремени паркинг који је у супротности са законом, јер је јасно дефинисано да изградња паркиралишта није дозвољена на планираним зеленим површинама као и да привремена паркиралишта не могу служити као обезбјеђење трајних потреба за паркирањем. А закон је јасно дефинисао и шта су привремени објекти.

Ругло на Паприковцу: Од дјечијег игралишта остао само шљунак

Ругло на Паприковцу: Од дјечијег игралишта остао само шљунак

И то није све, Станивуковић језеро гради на локацијским условима за привремени паркинг, што је опет кршење закона. Очекивано, за овај свој подухват није имао сагласност Вода Републике Српске, које је свјесно заобишао, већ је мишљење тражио од Водовода. Да је ово једна од највећих превара Драшка Станивуковића упозоравао је Љубо Нинковић, који истиче да је небројено пута рекао да овај пројекат није у складу са законом.

- Прво не постоји регулациони план који регулише дефинитивно изградњу вјештачког језера, друго издата дозвола у виду локацијских услова није у складу са регулационим планом, а тамо је изградња паркинга са хортикултуром, водоскоцима. Нажалост градоначелник је злоупотријебио те локацијске услове и прави по његовом сопственом признању највеће вјештачко језеро у БиХ што значи да на сцени имамо још једно кршење закона и очигледно само у предизборне сврхе, а то је изградња нечега чиме би се Станивуковић похвалио - рекао је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Оно што ипак највише вријеђа све Бањалучане јесте да је Станивуковић у вјештачко језеро сипао питку воду, док су се бројна бањалучка села борила са несташицама воде И голим преживљавањем. То само показује да је најбитније да се направи перформанс и народу замажу очи такозваним грандиозним пројектима док се прави проблеми грађана свјесно гурају под тепих.

Зарасло и неуредно, смеће на све стране - то је слика и прилика гробља у Врбањи

Зарасло и неуредно, смеће на све стране - то је слика и прилика гробља у Врбањи

- Оно што је најжалосније јесте да се по нашим информацијама у то језеро сипа вода за пиће, а ја ћу вас подсјетити да 15 хиљада нису имали воду мјесецима, поразно је да имамо такву ситуацију у Бањалуци, И то не само за ових 15 хиљада људи већ за град - додаје Нинковић.

Нажалост, више од 15 хиљада људи осјетило је на својој кожи самовољу Драшка Станивуковића који је тако пуњењем вјештачког језера питком водом, само сипао со на рану несрећним грађанима који су битку борили са редукцијама воде. Очигледно је једини циљ продати своју кожу зарад доброг маркетинга, добробит грађана је увијек некако у другом плану.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм