Бањалука

Станивуковић признао да постоје дуговања превозницима; Мијић: Уплата још није стигла

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 12:23

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, након писања АТВ-а и притиска јавности, одлучио је да уплати дуг од 1,6 милиона КМ бањалучким превозницима, тако бар он тврди.

Данас је пензионерима подијелио бесплатне картице за градски превоз, док су јуче превозници најавили да се ова погодност укида због дуговања града Бањалука од 1,6 милиона КМ. Станивуковић каже да су дуговања од прошле године, и да ће она бити исплаћена данас. Иако је јуче рекао да град редовно измирује све обавезе превозницима, данас је коначно признао да дуговања постоје.

На питање зашто то није исплаћено раније Станивуковић је рекао „зато што то превозници нису тражили“.

„Ја док причам с вама, начелница финансија стишће ентер, прва уплата од 800.000 КМ иде данас, а 750.000 КМ ако стигне данас, биће данас, ако не, биће сутра ујутро“, рекао је Станивуковић.

Током подјеле картица пензионерима, Станивуковић је оптужио превознике да су имали тајне састанке са члановима СНСД-а на УКЦ-у Републике Српске, и казао да су превозници „под притиском режима“.

Дејан Мијић, директор „Аутопревоза“ Бањалука те тврдње демантује. Осим тога, Мијић је за АТВ рекао да новац који је градоначелник, како тврди, уплатио данас, још увијек није легао на рачун.

„Никакве тајни састанци са СНСД-ом нису одржани и ја тој тврдњи могу само да се насмијем. Ми смо и раније упозоравали на тешку ситуацију због неплаћања дуга од прошле године који је значајан дуг за пословање наших предузећа и угрожавао је наставак даљег обављања нашег посла. Ми смо све ове мјесеце те трпили али дошло је до кулминације због повећања трошкова и ми више нисмо могли“, изјавио је Мијић за АТВ.

Он очекује да Град у потпуности исплати дуг према превозницима како би могли да наставе са пословањем

„Без те уплате нећемо моћи даље да радимо, све друго су спекулације и политичка борба у којој ми не желимо да учествујемо ни са једне стране“, истакао је Мијић.

Јуче је саопштено да Град  Бањалука дугује новац за извршену услугу превоза пензионера и ученика у износу више од 1,6 милиона конвертибилних марака.

Превозници нису јуче почели да упозоравају на дуговања Града, о томе се прича већ неко вријеме.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?