Изван институција

Станивуковић у предизборне сврхе користи и бесплатну легализацију

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 19:08

Драшко Станивуковић у предизборне сврхе користи и бесплатну легализацију. Рјешења грађанима дијели по принципу - дођи и узми тамо гдје ти ја кажем. А требали би да то буде у Градској управи а не на било којем другом мјесту. То значи да су службени документи дијељени изван институција.

Грађанима рјешење није стигло поштом, нити су га преузели на шалтеру. Морали су да дођу тамо гдје градоначелник каже. 

"Што се тиче саме доставе рјешења то је регулисано Законом о општем управном поступку који је јасно прописао како се доставља рјешење лично односно путем поште или путем курира. Само у изнимним ситуацијама на неки други начин. Не сматрам да је питање легализације неки ванредан случај тако да од прилике што се тиче саме доставе, као што рекох то је регулисано законом и ту нема мјеста некаквом другачијем тумачењу", рекао је Никола Алексић, секретар Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Бањалучани, спремите се за нови саобраћајни колапс: Измјена саобраћаја у кружном току код “Екватора”

Бањалучани, спремите се за нови саобраћајни колапс: Измјена саобраћаја у кружном току код “Екватора”

Не само да је дијелио рјешења о легализацији бесправно изграђених објеката како би можда прикупио неки политички поен, већ се мјесецима китио туђим перјем. Бањалучанима је све представљао као своју заслугу. Јавност би требало да зна да је Закон о легализацији усвојила Народна скупштина Републике Српске. Локалне заједнице дужне су да тај закон спроводе. 

"Какве везе има градска управа у Бањалуци или било која друга локална заједница са законом о легализацији? - Осим да га проводи нема никакве везе. Значи она нити је предлагач нити је доносилац она је само реализатор већ усвојених закона које усваја Народна скупштина Републике Српске као једина надлежна", рекао је Драган Јевтић, помоћник у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске.

То што ради Драшко Станивуковић не ради ниједан градоначелник и начелник у Републици Српској. Сви раде свој посао, јер би у супротном кршили Закон који је усвојила Народна скупштина. Станивуковић до краја кампање има још времена, па није искључено да ће организовати још по неки скуп на који ће грађани морати да дођу како би узели рјешења која им припадају. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)