Правни заступник компаније "Гранд трејд"

Стевановић: ''Гранд трејд'' нема намјеру да учествује на тендерима расписаним за продају њихове зграде

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2024. 15:35

Правни заступник компаније "Гранд трејд" Милош Стевановић изјавио је да компанија нема намјеру да, као до сада, учествује на тендерима расписаним за продају њихове зграде.

"Гранд трејд " д.о.о. Бања Лука овим путем изјављује и обавјештава медије да нема намјеру, на начин као до сада, учествовати на разним тендерима који су били расписани. Менаџмент компаније има намјеру да зграду продаје на слободном тржишту, а већ су се појавили потеницијални купци који су озбиљне домаће и међународне компаније, као што су банке, инвестициони фондови са запада и други. Наш клијент остаје отворен за све разговоре и пословне понуде, али желимо да потенцирамо важност пословних операција на слободном тржишту што ће и даље остати јак фокус компаније", саопштили су из компаније.

Они су оштро осудили све медијске наводе у погледу нерегуларности грађења објеката у центру града, те позвали сва заинтересована лица да рјешења о одобрењу за грађење, те друге релевантне документе, провјере користећи право приступа информацијама. Позвали су их да изврше увид у све дозволе за које је њихов клијент платио преко 13.000.000 КМ разних такси у градски буџет. Нагласили су и да је Гранд трејд до сада платио преко 25.000.000 КМ Пореској управи Републике Српске и Управи за индиректно опорезивање на име директних и индиректних пореза.

"Желимо да се осврнемо и на раније медијске објаве и и наводе које су објављене на порталима, а исте су у цјелости неистините и изнесене су са основним циљем да оклеветају, оптуже и нанесу материјалну и моралну штету оснивачу привредног друштва,,Гранд трејд" д.о.о. Бања Лука Мили Радишићу и поред чињенице да је инвеститор изградње правно лице ,,Гранд трејд" д.о.о. Бања Лука, које је као такво одговорно пред законом. Пословање компаније је у цјелости законито, те су сви досадашњи објекти изграђени према одредбама Закона о уређењу простора и грађењу и за то подручје важећег спроведеног документа просторног уређења и Ревизије регулационог плана. Такође, константно се износе тврдње да је оснивач Гранд трејд д.о.о. Миле Радишић кум Милорада Додика, што није истина. Гранд трејд" д.о.о. остаје предан поштовању прописа Републике Српске и БиХ и своје пословне операције наставиће да води у том правцу са нултом толеранцијом када је у питању кршење било ког законског или подзаконског акта. Наш циљ је изградња стамбено-пословних комплекса који ће град Бања Луку учинити лијепим мјестом за живот", саопштили су из компаније.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм