Велики дугови

Видиковац вриједи колико и дуговања према осјетљивим категоријама

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2024. 19:09

Дневни центри, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди мјесецима муче исту муку. Накнаде које им припадају, од града не добијају мјесецима. Тако се дуг града нагомилао на 500.000 КМ.pola miliona је, занимљиво, коштао поглед са видиковца на Бањ брду.

"Па су тај видиковац платили 'Дјеца без родитељског старања' за које није плаћен смјештај њих 58, па су тај видиковац платили 'Старија лица у хранитељским породицама'  њих 14, па су тај видиковац платили Дневни центри, 'Моја лука', 'Дјеца свјетлости' гдје имамо 550 корисника. Па нису плаћене персоналне асистенције прихватна станица за дјецу и одрасле", каже Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а.

Више од 360 хиљада марака град дугује пружаоцима услуга социјалне заштите. Међу њима је и дневни Центар „Оникс“. Сналазе се како знају и умију. занимљиво, Без дуговања функционишу тек ове, изборне године. 

"Ту имамо дуговања, и то нам је јако спорно у функционисању рада центра јер су средства свакако мала а још кад се један мјесец прескочи онда се ми морамо сналазити за услугу како ћемо је финансирати. Средства су мала, ако кажемо 4.961 марака за функционисање дневног центра су заиста мало, од првог марта средства су увећана али је и то мало. Једноставно, корисници долазе ми радимо, сналазимо се и тако", каже Гордана Илић, координатор Дневног центра "Оникс".

Град је у финансијском колапсу. Породице погинулих бораца  и ратни војни инвалиди осам мјесеци чекају на исплату једнократне помоћи.планирано је да им буде исплаћено 570 хиљада КМ. Морамо, каже Срђан Амиџић да знамо шта је приоритет и ко је у ствари платио neko шеталиште,park или видиковац. 

"Ако је цијена видиковца да ови људи нису добили своја средства или да ови људи неће моћи да користе ове услуге које треба да користе, ја се извињавам за мене је то прескупо и то је оно што се дешава у Градској управи", каже Амиџић.. 

Бањалучком градоначелнику очигледно су битнији покушаји саобраћајне револуције, видиковци и шеталишта од оних о којима би град међу првима требало да брине. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм