Дом народа ПС БиХ

Адемовић: Бошњаци ће доћи на сједницу када буде повучен приједлог закона о Уставном суду

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2024. 13:14

Клуб бошњачког народа доћи ће на било коју сједницу Дома народа Парламентарне скупштине БиХ која буде заказана, ако са дневног реда буде скинут приједлог закона у Уставном суду, рекао је замјеник предсједавајућег Дома народа Кемал Адемовић.

"Ми тражимо да се тај приједлог закона повуче са дневног реда", рекао је Адемовић.

Сједница Дома народа данас није одржана због одсуства чланова Клуба бошњачког народа који су захтијевали да са дневног реда буде скинут приједлог закона делегата српског народа Желимира Нешковића који се односи на одлазак страних судија из Уставног суда БиХ и увођење националног одлучивања у тај суд.

Адемовић је подсјетио да је прије неколико мјесеци предложио измјене Пословника тако да не мора бити завршена једна сједница да би започела друга, како би се отклонили застоји у раду, али да ниједан клуб те измјене није подржао, те да је Пословник остао непромијењен.

Отказана сједница Дома народа ПС БиХ

Отказана сједница Дома народа ПС БиХ

Шеф Клуба Бошњака у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић рекао је да је овај клуб остао при својој ранијој одлуци.

"Потпуно је беспотребно на иницијативу предсједавајућег Дома заказан наставак 14. сједнице Дома народа, иако је познато да је наша одлука да нећемо учествовати у раду докле год је тај закон о Уставном суду на дневном реду", поручио је Џаферовић.

Он тврди да је ријеч о "опасном закону који представља тежак удар на уставни поредак БиХ, на Уставни суд БиХ у који уводи етничко гласање".

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић најавио је заказивање хитне сједнице у четвртак, 10. октобра, у 12.00 часова како би усвојили материјале о ратификацији споразума и у вези са Берлинским процесом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.