Жртвовао мир за независну БиХ

Алија Изетбеговић непресуђени ратни злочинац

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2024. 19:10

ОХР "чупа" Кристијана Шмита. Саопштењем су покушали да разјасне његову изјаву за једну федералну телевизију у којој је рекао да ни Ратко Младић ни Алија Изетбеговић не треба да се помињу у уџбеницима у БиХ.

Наљутили су се Бошњаци, тврдећи да је Шмит изједначио Младића и Алију. Из ОХР тврде да није. Што се њих тиче, Младић је злочинац, Изетбеговић миротворац. А све што Алија Изетбеговић има са миром је чињеница да га је био спреман жртвовати зарад независне БиХ, и то јавно и рекао. 

"Алија Изетбеговић је непресуђени ратни злочинац и то је евидентно. И тужилац Хашког трибунала, у то вријеме Карла дел Понте, рекла је да га је смрт спријечила да изађе на суд, они у ФБиХ наравно то желе да потисну", рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Жупљанин: Алија Изетбеговић је главни кривац за страдање Срба

Жупљанин: Алија Изетбеговић је главни кривац за страдање Срба

Миротворац по критеријумима ОХР-а. Тако њихово величање Изетбеговића коментарише Жељка Цвијановић. 

"Нема мира, ни коегзистенције између исламске вјере и неисламских друштвених и политичких институција." - мирољубиви цитат из мирољубиве Исламске декларације коју је написао, да парафразирам ОХР, чувени миротворац и спаситељ људских живота Алија Изетбеговић. Исти тај Изетбеговић је рекао да ће жртвовати мир за суверену БиХ, што је недуго затим и урадио, на жалост и на штету свих народа у БиХ", рекла је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

А џаба је ОХР и кречио. Бошњаци и даље траже смјену Шмита. То је човјек који нема никакав легитимитет да се петља у унутрашње ствари земље у којој борави искључиво туристички, посебно не у образовање, кажу у Српској. Њено руководство то говори одавно, а Бошњацима се све, каже предсједник Владе, враћа као бумеранг.

Носовић: Алија Изетбеговић асоцира на најмонструозније злочине над Србима

Носовић: Алија Изетбеговић асоцира на најмонструозније злочине над Србима

"Нису хтјели да послушају Републику Српску, ми све што смо говорили било је у интересу свих који живе у БиХ. Ја сам знао да ће доћи дан када Бошњаци неће аплаудирати Кристијану Шмиту", рекао је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

А Шмит је ту гдје јесте и ради с разлогом. Зато што они које је предводио Алија Изетбеговић данас не поштују Дејтонски мировни споразум. 

"Неспорно је да је Алија Изетбеговић био кључна личност за постизање мира али зато што је започео рат, па смо морали да га побиједимо и савладамо његове монструозне циљеве за формирање Исламске државе БиХ да бисмо постигли мир", рекао је Огњен Тадић, правник.

И ту идеологију муслимани у БиХ и данас заговарају и спроводе. Највише они који би требало да представљају све народе у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: