Кисељак

Беба која је заплакала у 4 ујутро спасила породицу сигурне смрти

  • Извор: Српскаинфо
  • 05.10.2024. 16:52

У Јабланици, Коњицу, Кисељаку и другим општинама у Херцеговини и централној Босни, које су страдале у поплавама и одронима, вода се повлачи. Тек сада се виде посљедице катастрофе и могу се чути бројне потресне приче.

Једну причу са сретним крајем испричао је Елведин Мушановић из Кисељака. Његова породица је за длаку избјегла катастрофу и то захваљујући најмлађој кћерки, која је још беба.

– Срећа је што се најмлађа кћеркица пробудила у 4 ујутро, да једе. Кад је заплакала, пробудили смо се. Изашао сам и видио да је ријека Крешевка надошла, али није изгледало да је то алармантно. Међутим, водостај је растао и ми смо се за 20 минута побјегли на сигурно – испричао је Елведин репортеру БХТ.

Свекар не може да заустави сузе: Изгубио трудну снаху у поплавама, описао немиле сцене

Свекар не може да заустави сузе: Изгубио трудну снаху у поплавама, описао немиле сцене

За тих 20 минута, како каже, ниво ријеке је порастао за 150 центиметара, што је метар и по.

Мушановићи су спасили, како каже Елведин, “само дјецу и возила”, ништа из куће нису понијели. Али да нису на вријеме побјегли, трагедија би била неизбјежна.

Апокалиптични снимци поплава у Доњој Јабланици

Апокалиптични снимци поплава у Доњој Јабланици

Људи који су преживјели поплаву у Кисељаку и околним мјестима, кажу да је, у ситуацији каква их је снашла, било немогуће реаговати, јер је вода за неколико минута носила све пред собом.

– У рану зору, кад људи спавају, многи нису били ни свјесни шта их је снашло – рекао је један мјештанин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.