Марко Милисав

"Бећировић опсједнут Милорадом Додиком"

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2024. 08:55

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Марко Милисав изјавио је Срни да је бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић очигледно опсједнут Милорадом Додиком, који је увијек главни лик у свим његовим разговорима са страним дипломатама.

"Предсједник Републике Српске Милорад Додик очигледно је постао опсесија или, вјероватније, ноћна мора Дениса Бећировића, јер не прође ниједан састанак са различитим представницима страних држава или међународних организација да Бећировић не крене са тужакањем и кукањем на тобожње антиуставно и антидејтонско дјеловање предсједника Додика", истакао је Милисав.

Он је нагласио да је тако било и на јучерашњем састанку са члановима Политичког и безбједносног одбора ЕУ гдје су се могле чути Бећировићаве изјаве да је, како је навео, предсједник Српске главни човјек предсједника Руске Федерације Владимира Путина на Западном Балкану, креатор српског свијета и велике Србије, те фактор дестабилизације Европе.

Црногорски репрезентативац извријеђао Ђоковића и његову породицу

Црногорски репрезентативац извријеђао Ђоковића и његову породицу

Очигледна је намјера бошњачког члана Предсједништва, указао је Милисав, да изазове нове реакције и интервенције такозване међународне заједнице, али на његову жалост та врста реторике, осим у пар изузетака, не наилази на одговор каквом се надао.

"На жалост господина Бећировића, такве оцјене наилазе на млаке реакције страних дипломата који су свјесни реалне ситуације на терену која је стабилна и без могућности икаквих сукоба, осим наравно у политичкој арени што није само наш став, већ и оцјена релевантних актера као што је Еуфор мисија Алтеа", изјавио је Милисав за Срну коментаришући јучерашњи састанак са члановима Политичког и безбједносног одбора ЕУ.

Он је рекао да су поруке и закључци са тог састанка ишле у правцу политика које континуирано заступа Република Српска, а то је да је одговорност за европски пут и реформе превасходно на домаћим актерима.

Нашао торбу с хрпом пара: Позвао власника, а одговор га шокирао

Нашао торбу с хрпом пара: Позвао власника, а одговор га шокирао

"Без Републике Српске нема ни БиХ у ЕУ, и што прије бошњачки политичари схвате ту чињеницу прије ћемо се моћи посветити конкретним политикама и пројектима", закључио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Марко Милисав.

Пратите нас и путем Вибера