Одговор на елементарне непогоде

БХАНСА реактивирала рад Центра за управљање кризним ситуацијама

  • Извор: АТВ
  • 05.10.2024. 14:00

У одговору на снажне елементарне непогоде које су у ноћи с 3. на 4. октобар погодиле различите дијелове Босне и Херцеговине, проузрокујући трагичне губитке живота, велику материјалну штету те прекиде у путним и телекомуникацијским везама, БХАНСА је реактивирала рад свог Центра за управљање кризним ситуацијама.

Колектив БХАНСА-е упућује изразе најдубљег саучешћа породицама страдалих и унесрећених, уз искрене жеље да се нестале особе што прије пронађу. 

На састанку Центра проведена је темељна процјена утицаја непогоде на рад и функционисање БХАНСА-е. С обзиром на то да БХАНСА запошљава особље из цијеле БиХ, укључујући и најтеже погођена подручја, посебна пажња посвећена је процјени могућих посљедица на пружање услуга у ваздушном превозу, као и на цјелокупно оперативно функционисање Агенције.

Нема страдалих или повријеђених запосленика. Све локације, објекти и опрема су у функцији, а БХАНСА сигурно и континуирано пружа своје услуге ваздушним превозницима који прелијећу ваздушни простор БиХ или користе услуге међународних ваздушних лука у БиХ. Такође, Агенција осигурава услуге контроле ваздушног промета за ваздушне јединице које учествују у акцијама спашавања и помоћи становништву погођених подручја. 

Рад Центра за управљање кризним ситуацијама наставиће се до даљњег како би се осигурала потпуна координација и подршка у овим изазовним тренуцима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.