Предсједник ХДЗ-а БиХ

Човић: Покушаћемо идуће седмице организовати састанак са коалиционим партнерима

  • 10.06.2024. 16:49

Предсједник ХДЗ-а БиХ и Драган Човић изјавио је да ће за наредну седмицу покушати договорити састанак са коалиционим партнерима који чине власт на нивоу БиХ.

Човић, који је и предсједник Хрватског народног сабора /ХНС/, рекао је након сједнице Предсједништва ХНС-а у Мостару, да би наредни састанак коалиционих партнера требао да буде одржан у Мостару.

Он је подсјетио да од недјеље, 16. јуна, преузима предсједавање Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, те најавио да ће настојати да убрза бројне активности, с обзиром на застој у раду Дома народа од три мјесеца.

- Настојаћемо са свим клубовима направити одређени договор да мало отклонимо оно што ми зовемо актуелни политички тренутак. Политички односи су ескалирали без обзира код које политичке опције или којег народа, али сам увјерен да немамо другог пута, осим европског - нагласио је Човић.

Он сматра да ће требати сигурно два, три или четири мјесеца, можда сад нешто краће да се сложе резултати избора за Европски парламент и свих институција које су важне за БиХ.

- Али, увјерен сам да ми други пут, осим европског, немамо и да би било неозбиљно да сад неким својим авантурама зауставимо оно што смо тешко добили - рекао је Човић.

Он је истакао да ће се морати ријешити и питање буџета институција БиХ јер средства која су БиХ стављена на диспозицију нису занемарива.

- Буџет смо начелно договорили, али због наших политичких односа он још не иде у процедуру. Желимо да то реализујемо. Нема нам друге иако имамо неспоразума, надмудривања, који долазе у таласима, то морамо да ставимо по страни - рекао је Човић.

На сједници Предсједништва ХНС-а било је ријечи и о демографској стратегији и заједничком наступу на предстојећим локалним изборима у БиХ.

Човић је рекао да ће ХДЗ БиХ на изборима углавном наступити самостално, осим у срединама у којима су, како је навео, Хрвати изложени у неком смислу бројности у односу на друга два народа.

Он је додао да је разматрана и актуелна политичка ситуација у БиХ у односу на амбијент у ширем окружењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    ''Народ прича (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.