Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Алија Изетбеговић ''миротворац'' по укусу и критеријумима ОХР-а

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2024. 20:04

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да Алија Изетбеговић "миротворац" који је по укусу и критеријумима ОХР-а.

"Нема мира, ни коегзистенције између исламске вјере и неисламских друштвених и политичких институција." - мирољубиви цитат из мирољубиве Исламске декларације коју је написао, да парафразирам ОХР, чувени миротворац и спаситељ људских живота Алија Изетбеговић", истакла је Цвијановићева у објави на друштвеној мрежи Инстаграм.

Како она додаје, исти тај Изетбеговић је рекао да ће жртвовати мир за суверену БиХ, што је недуго затим и урадио, на жалост и на штету свих народа у БиХ.

Она истаче да је на слици, иначе, са познатим миротворцима из одреда Ел Муџахид који су током џихада у БиХ Србима и Хрватима одсијецали главе и протјеривали их са вијековних огњишта. 

"Ту је и њихов локални ратни командант, а данас осуђени и одмах затим одбјегли ратни злочинац, Сакиб Махмуљин. Дивно друштванце, све сами миротворци по укусу и критеријумима ОХР-а", истакла је Цвијановићева

Подсјећамо, ОХР је "појаснио" изјаву Кристијана Шмита у којој је он у исти контекст ставио Ратка Младића и Алију Изетбеговића, наводећи да је Младић "осуђени ратни злочинац и одговоран за геноцид у Сребреници", а да је Алија Изетбеговић, с друге стране, био "кључна личност у постизању мира и Дејтонског мировног споразума".


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)