Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: БиХ је заглављена у сопственом неуспјеху јер то управо желе бошњачки политичари, а не Србија

  • Извор: СРНА
  • 26.10.2024. 08:00

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да Денис Бећировић не пропушта ниједну прилику да покаже колико мрзи све што је српско, а посебно Србију и Републику Српску.

На питање да прокоментарише Бећировићеве оптужбе на рачун Србије које је изнио на јучерашњем састанку чланова Предсједништва БиХ са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, Цвијановић је изјавила за Срну да је Бећировић на један некултуран и насртљив начин демонстрирао србофобију и износио ноторне лажи о томе како Србија, тобоже, пријети БиХ.

Она је нагласила да је Бећировић контаминирао састанак, који је, барем из поштовања, требао протећи у другачијем тону.

- Наметао је своје уобичајене теме и водио патетичне монологе, узалуд покушавајући да прикаже како је БиХ жртва којој сви желе зло. БиХ није никаква жртва, а поготово не Србије која према њој има фер и принципијелну позицију - нагласила је Цвијановић.

Она је оцијенила да се Бећировић узалуд качи за Србију, јер је она у свакој области свјетлосним годинама одмакла од БиХ.

- Док Србија храбро корача кроз 21. вијек, БиХ је направила регресију у 19. Док Србија суверено одлучује и самостално води своју политику, БиХ се вратила у доба најцрњег колонијализма у којем је самовоља неизабраног странца изнад домаћих институција, устава и закона.

Док Србија иде сигурним путем економског развоја и обара рекорде у привлачењу инвестиција, БиХ их зауставља и блокира. Док се Србија бави сопственим напретком, Бећировић и сарајевска политика се упорно баве Србијом - указала је српски члан Предсједништва БиХ.

Цвијановић је нагласила да је, између осталог, због тога Србија озбиљна и успјешна држава, а БиХ заглављена у сопственом неуспјеху, јер то желе управо бошњачки политичари, а не Србија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)