Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић-Едштадлер: Аустрија важан економски и трговински партнер Републике Српске

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 18:10

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Салцбургу са савезном министарком за Европску Унију и уставна питања Аустрије Каролином Едштадлер.

На састанку је било ријечи о процесу европских интеграција, активностима које спроводе различити нивои власти у БиХ, као и реформама неопходним за даљи напредак. 

Разговарано је и о јачању сарадње двије стране, те истакнуто да је Аустрија важан економски и трговински партнер Републике Српске и БиХ, о чему свједоче бројне аустријске фирме које успјешно послују у оба ентитета. 

Српски члан Предсједништва се овом приликом захвалила министарки Едштадлер на личном залагању, као и досљедној подршци Аустрије европском путу свих земаља Западног Балкана. 

Цвијановић је истакла да су институције Републике Српске посвећене европском путу, уз поштовање уставних надлежности свих нивоа власти. 

Током састанка, српски члан Предсједништва упознала је саговорницу о актуелним политичким темама у БиХ. Нагласила је важност интензивирања дијалога домаћих представника у контексту стабилизације политичких прилика, као и даљег напретка на путу ка ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.