Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Имовина није у надлежности Предсједништва, покретање вета има јасну процедуру

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 09:17

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да ће Приједлог закона о имовини бити скинут с дневног реда у Парламентарној скупштини БиХ, истичући да ово питање није у надлежности Предсједништва, те да је за покретање механизма вета потребно прегласавање на двије сједнице по истом питању, што сада није био случај.

Цвијановић је у подкасту Срне истакла да је због, прије свега, познате процедуре, изненађена коментарима који говоре о томе како је пропустила да стави вето на ово питање и поновила да имовина није у надлежности Предсједништва, те да је први пут о томе и гласано.

"Ово је био први круг гласања, уопште нисте имали два круга. То је постало све преполитикански. Увијек је добро упознати се о процедури, па онда нешто коментарисати. Није уопште лоше ни за једног човјека да прво каже да нешто не зна или да мора да провјери прије него што нешто каже", истакла је Цвијановић.

Она је навела да јој стална прегласавања, притисци, санкције, пријетње... отежавају политички рад и ангажман, али да је убијеђена да су политике које проводи исправне и добре, што јој даје снагу у раду.

Одговарајући на питање гдје види себе на општим изборима за двије године, Цвијановићева је рекла да ће то бити тамо гдје може да помогне политици СНСД-а и Српске, те да јој никада није било битно гдје је она лично, него како може бити од користи партији из које долази, Републици Српској и њеним грађанима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)