Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Кампови за обуку терориста били у ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 13:20

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је прича о камповима у Републици Српској једна у низу подвала и истакла да су кампови за обуку људи који су идентификовани у разним терористичким нападима у свијету били на територији Федерације БиХ.

Цвијановићева је истакла да су Американци доста тада помогли да те такве ствари ставе у страну, те подсјетила да су се и у Америци дешавали терористички напади у којима су учествовали људи са пасошима БиХ.

"Имали су пасоше зато што су неко вријеме провели овдје или у рату или учествујући у раду тих кампова за обуку", изјавила је Цвијановићева новинарима у Сарајеву.

Она је рекла да се сада појавило питање Молдавије која је у изборном процесу и прича да ће оно што ће становници те земље одлучивати зависити од Руса који су своје уточиште нашли у Републици Српској или Србији.

Цвијановићева је рекла да су то веома опасне ствари који земљу коче од напретка.

"Чула сам изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да су били, наводно, неки кампови, па кад је он упозорио, да су расформирани. Нити се кампови праве ни расформирају на начин како је то умислио Хелез", рекла је Цвијановићева.

Да је БиХ озбиљна земља, сматра Цвијановићева, онда би се питањем наводних кампова бавило на озбиљан начин.

Цвијановићева је рекла да би се у озбиљној земљи оваквим питањем бавиле службе које су у функцији заштите мира и безбједности.

"Ово је земља гдје кроз медије све треба да буде вијест, да ви створите неку слику, а онда нигдје не препознајете те органе који су требали да одраде свој дио посла", рекла је Цвијановићева и поновила да то није први пут и да ће тога бити још.

Она је закључила да је то опасна хајка коју против Републике Српске воде они који нису у стању да ишта учине за БиХ и чији је метод рада да своју неспособност прикрију оптужбама других.

"Мислите да том другом то никада неће досадити? Па, досадило је већ", поручила је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.