Српски члан Предсједништва

Цвијановић: Конаковић нарушава односе у БиХ, његови ставови су продукт бошњачке ратне пропаганде

  • 24.09.2024. 11:03

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је БиХ деценијама талац бошњачких представника који упорно приватизују институције које припадају свима.

На питање Срне да прокоментарише Конаковићево обраћање на састанку министара спољних послова Покрета несврстаних земаља у Њујорку гдје је изнио низ неистина о протеклом грађанском рату у БиХ, Цвијановић је рекла да Конаковић, као прво, није никакав представник БиХ, како се лажно представио у Њујорку, већ да он представља искључиво себе и у своје име износи лажи на међународним форумима.

Тадић: Конаковић и други политичари из Сарајева и данас гласове лове преко ратних прича

Тадић: Конаковић и други политичари из Сарајева и данас гласове лове преко ратних прича

"Његови ставови су продукт бошњачке ратне пропаганде и као такви не могу одржавати ставове свих народа, нити БиХ. У БиХ се десио трагични грађански рат, у коме су страдали сви народи, а не само један. Причом о агресији, Конаковић покушава амнестирати злочинце из сопственог народа и минимизирати све жртве, осим бошњачких", истакла је Цвијановић.

Ако је представник БиХ, а не само Бошњака, Цвијановић је упитала зашто није говорио о десетинама злочина над Србима и Хрватима који никада нису процесуирани или о пресуђеном ратном злочинцу Сакибу Махмуљину који се, недоступан органима БиХ, слободно шетка у иностранству.

"Конаковић свјесно и у континуитету трује међунационални суживот у БиХ, као и односе са сусједним земљама. Кад год неки типови спомену Конаковића у сумњивој и проблематичној преписци, он посегне за говором мржње према Србији и Републици Српској", констатовала је Цвијановић.

Она је оцијенила да је срамно што Конаковић приватизује заједничке институције и дугорочно нарушава односе у БиХ, мислећи да ће се тако сакрити од незгодних питања и оптужби на сопствени рачун.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)