Предсједник Републике Српске

Додик: Конаковић мислио да лажима импресионира учеснике састанка у Њујорку

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2024. 15:32

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да тема састанка Покрета несврстаних земаља у Њујорку није била БиХ већ Палестина и да је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић мислио да ће их импресионирати износећи лажи о једном конститутивном народу у БиХ.

Коментаришући Конаковићево излагање у којем је изнио низ неистина о протеклом грађанском рату у БиХ, Додик је рекао да Конаковић мисли да ће некога ко долази из муслиманског свијета тако импресионирати.

Он је навео да се залаже за то да у Палестини престане рат што прије и да престану страдања било кога, поготово д‌јеце, без обзира са које стране, те да би такав став требало да долази и од БиХ.

Предсједник Додик: Мали Дино је обична нарикача, политичар у покушају без властите политике и става

Предсједник Додик: Мали Дино је обична нарикача, политичар у покушају без властите политике и става

Међутим, додао је, упорно се показује бесмисленост земље у чему им помажу и странци.

Додик је поновио да иступ Конаковића на овом састанку у Њујорку није став БиХ, већ чиста злоуотреба малих људи, малих домета, који износе своје и ставове учмалог политичког Сарајева, те им служи за њихову сарајевску чаршију, не за озбиљну политику.

"Ни један међународни акт није оптужио Србију, мада су муслимани остали у силној жељи да се то деси. То се није десило и никада се неће ни десити, јер то није тако. Иступ Конаковића више говори о томе да он млати празну сламу и то је нама познато", рекао је Додик новинарима у Новом Горажду.

Он је додао да их је у ранијој изјави позвао да их не обесхрабри то што их ми позивамо на Устав, дејтонски поредак, на пословнике о раду.

"Могу они да галаме на Милорада Додика, да помињу сецесију, а шта је ово што они раде, на шта ово личи", упитао је предсједник Српске.

Према његовим ријечима, у питању је једна бесмислена прича. "Жали Боже путне карте и трошкова који се направе", закључио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.