Предсједник Српске

Додик: Ратници 'Исламске државе' који су се вратили представљају озбиљну опасност

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2024. 12:45

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да чињеница да је БиХ дала највећи број ратника "Исламске државе" у односу на број становника, који су се вратили, представља озбиљну опасност, те да је знатан број таквих и у Србији.

Додик је честитао организовању Србије да се одбрани од тога.

"Научили смо да у борби с њима нема оклијевања. Ти људи ако се појаве са намјером да нешто нападну, они иду до краја. Зато и ми морамо реаговати до краја. И морају да знају послије тога да не могу рачунати на западне судове, него морају да рачунају на страшни суд", нагласио је Додик.

"Хелез је користан идиот који замлаћује јавност"

Он је подсјетио да Република Српска годинама упозорава на екстремне покрете код муслимана и да је јасно да су они мотивисани политичким исламом и "Исламском државом".

"Они су то увјежбавали борећи се против Американаца и Запада, а онда су дошли овдје, увели су их Американци и муслимани 1992. године да би сјекли Србима главе", навео је Додик.

Он је подсјетио да се то дешавало масовно, да је формиран одред "Ел муџахедин" који је операције спроводио на Озрену и око Зенице.

Којић: Хелезове ратнохушачке поруке су кривично дјело

Којић: Хелезове ратнохушачке поруке су кривично дјело

"Тамо су почињени стравични злочини, сјечене главе. То је јасно", изјавио је Додик новинарима на Козари, одговарајући на питање колико вехабијски покрет представља реалну опасност имајући у виду догађаје у Србији. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм