Лидер СНСД-а

Додик: Жријебање намјештено, нећемо присуствовати

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2024. 21:15

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да та странка неће присуствовати жријебању за петог делегата у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, које је Централна изборна комисија БиХ (ЦИК) најавила за понедјељак, 1. јула.

Додик је рекао да је свима јасно да је намјера жријебања намјештање.

"Као када фудбалери хоће да намјесте екипе, узму једну куглицу охладе у фрижидеру, а другу оставе, па као случајно извучена баш она", појаснио је Додик.

Он је рекао да се може кладити да ће бити извучен ПДП, те да ће када све буде завршено, бити размотрени наредни кораци.

"Ако имају домаће извршиоце радова, уреду, само што се нас тиче, ми то нисмо и неће ни бити. Нећемо ни присуствовати том срамном извлачењу", рекао је Додик новинарима у Бањалуци гдје је присуствовао свечаном отварању објекта Студентског културног центра бањалучког Универзитета.

Додик је рекао да му није јасно зашто је потребно толико покривалица, када је све намјештено да буде извучен ПДП.

"Ова прича је одједном испала само зато што су они вудјели могућност да нешто прекомпомују у БиХ. Ето им, нека раде шта хоће", поручио је Додик.

Предсједник ЦИК-а БиХ Ирена Хаџиабдић изјавила је данас да ће у понедјељак, 1. јула, бити организовано жријебање за петог делегата у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Суд БиХ одбио је раније жалбу СНСД-а на одлуку ЦИК-а која је крајем маја поново признала листић ПДП-а за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Из Комисије је раније речено да су добили рјешење Суда БиХ којим се одбија жалба СНСД-а, односно потврђује одлука ЦИК-а о потврђивању резултата посредних избора за Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.