Одлука Владе Средњобосанског кантона

Фојници, Кисељаку и Крешеву по 100.000 КМ за хитне интервенције

  • Извор: СРНА
  • 05.10.2024. 17:24

Влада Средњобосанског кантона данас је на телефонској сједници донијела одлуку о додјели по 100.000 КМ једнократне помоћи за хитне интервенције за општине Фојница, Кисељак и Крешево које су погођене поплавама, објављено је на сајту кантоналне Владе.

На истој сједници донесена је и одлука о проглашењу стања несреће узрокованог обилним падавинама на подручју Средњобосанског кантона.

Влада је данас донијела и наредбу о ангажовању Служби за заштиту и спасавање Средњобосанског кантона.

На располагању 20 стамбених јединица становништву погођеном поплавама

На располагању 20 стамбених јединица становништву погођеном поплавама

Предсједник кантоналне Владе Тахир Лендо рекао је да је Влада донијела одлуку о проглашењу стања елементарне непогоде у ове три општине и да су наведена средства прва помоћ овим локалним заједницама док се не утврди комплетна штета.

Он је изразио саучешће породицама троје настрадалих у Фојници, те обећао помоћ кантоналне Владе у санацији штете на подручју ове три општине.

И даље обустављен саобраћај према Мостару и Блидињу

И даље обустављен саобраћај према Мостару и Блидињу

- У бујичним одронима углавном је настрадала путна комуникација и одређени објекти, све ће се то санирати. Ово је поука шта даље треба да радимо у смислу боље организовности свих система заштите и спасавања, те оних мјера које морамо на терену периодично спроводити - навео је Лендо.

Он је потврдио да су телекомуникације успостављене у доста мјеста и да је мобилна мрежа у функцији на готово цјелокупном простору захваћеном природном несрећом, преносе федерални медији. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.