Замјеник министра одбране

Гогановић: У БиХ нема већих безбједносних изазова

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2024. 14:25

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је данас током састанка са високом делегацијом Амбасаде Велике Британије у БиХ у Сарајеву да у БиХ нема већих безбједносних изазова.

Гогановић је рекао да данашња посјета делегације Велике Британија сигнал интереса за тренутну ситуацију у БиХ, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Он је указао на значај добре сарадње са партнерима и сусједима, те учешћа Оружаних снага БиХ у УН мировним мисијама у свијету, којима "БиХ шаље јасну поруку да је трајно опредијељена за мир".

Одбијена дисциплинска тужба против судије из случаја Низаме Хећимовић

Одбијена дисциплинска тужба против судије из случаја Низаме Хећимовић

Замјеник министра одбране за политику и планове Славен Галић рекао је да је веома битна војна и политичка помоћ Велике Британије за стабилизацију односа у БиХ, те да цијени подршку БиХ на евроатлантском путу.

Галић је указао и на велики спектар активности у којим се огледа подршка Оружаним снагама БиХ, међу којима је и улагање у инфраструктуру на војним локацијама, те школовања и обуке припадника Оружаних снага БиХ.

Он је истакао да ће Министарство одбране и Оружани снаге БиХ и наставити да подижу спремност батаљонске борбене групе лаке пјешадије, а исто тако и деминерске јединице како би били релевантан партнер чланицама НАТО-а у међународним операцијама.

Британску делегацију предводио је војни представник ове земље у НАТО-у генерал-пуковник Иан Кејв, а присутни су били и амбасадор Велике Британије у БиХ Џулијан Рајли и војни аташе пуковник Едвард Тејлор.

Замјеник директора СИПА побјегао у Хрватску када је сазнао да му се спрема хапшење

Замјеник директора СИПА побјегао у Хрватску када је сазнао да му се спрема хапшење

Кејв је истакао британску посвећеност безбједности и стабилности у региону, а посебно у БиХ.

Састанку је присуствовао и замјеник начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генералмајор Мирсад Ахмић.

Пратите нас и путем Вибера