Министар одбране

Хелез моли Бога да опозиција у Српској добије делегата у Дому народа

  • Извор: АТВ
  • 14.06.2024. 19:11

Промјена имена Републике Српске и четврти делегат опозиције у Дому народа, то су жеље актуелног министра одбране у Савјету министара БиХ Зукана Хелеза. Четвртом делегату радује се заједно са ПДП-ом.

Централна изборна комисија у којој сједе људи повезани са странкама опозиције у Српској поново је признала спорни листић листе ПДП-а двије године након формирања Дома народа. Да би СНСД могао остати без четвртог делегата Хелез моли Бога.

"То је добро. Има опција да би се могао промијенити сазив Савјета министара. Добро је јер би била проходност закона. Без обзира ко би био у Савјету министара, ми би могли усвајати законе. У Представничком дому има већина, у Дому народа има већина. Уколико опозиција из Републике Српске буде кооперативна? Сазив Савјета министара у коме су били људи из садашње опозиције, Мектић, Шаровић итд. ишло је. Добро би то било, молим Бога и ове институције које то проводе да се деси", рекао је Зукан Хелез, министар одбране у Савјету министара БиХ.

Хелез се сликао са првом пушком у БиХ

Хелез се сликао са првом пушком у БиХ

Чека се одлука Суд БиХ, а по жалби СНСД-а на одлуку ЦИК да поново призна спорни листић ПДП-а за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ. Од одлуке зависи да ли СНСД-у остају четири мандата у Дому народа или ће ЦИК жријебом одлучивати између ПДП-овог Ненада Вуковића и СНСД-ове Сњежане Новаковић Бурсаћ. 

"Они маштају о томе да реконструишу Савјет министара и да поново у Савјет министара уведу изборне губитнике СДС И ПДП из Републике Српске , брана за такве њихове жеље јесу четири делегата , али не само четири делегата. Они су то мало и забројали али у тој пустој жељи њих не интересује реалност", рекла је Сњежана Новаковић Бурсаћ, делегат у Дому народа ПС БиХ.

Овдје се ради о политичком пројекту, а Зукан Хелез је само дио тог политичког пројекта, сматра Радован Ковачевић,делегат Клуба српског народа у Дому народа. 

"Сада Зукан Хелез апелује и на Суд БиХ и врши притисак на корист БиХ уколико донесу такву одлуку јер сматрају да је то одлука против СНСД-а, што значи да је то одлука против Српске и против Срба, а то су одлуке какве су њима потребне", рекао је Радован Ковачевић, делегат Клуба српског народа у Дому народа ПС БиХ.

Сања Вулић, потпредсједник СНСД-а истакла је да је одавно познато да има нека тајна веза између СДП-а и опозиције у Републици Српској, али само се Зукан Хелез одважио да то јавно и каже. Опозиција из Републике Српске је спремна да за шачицу власти уруши дејтонску БиХ и прихвати све што им њихови ментори затраже, јер су им фотеље у Сарајеву милије и од Републике Српске и од српског народа, поручила је Вулићева.   

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: