Staša Košarac

Integrisani granični prelaz Vardište - Kotroman rješenje za gužve

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2021. 19:16

Integrisani granični prelaz Vardište – Kotroman jedino je rješenje da se izbjegnu gužve i višečasovna čekanja na granici između Republike Srpske i Srbije. Važno je omogućiti protok ljudi i roba, a to može samo ako bude zajednička granica, rekao je to danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, boraveći u Višegradu.

"Mislim da na temelju razgovora međudržavnih komisija, to pitanje treba adekvatno riješiti i mislim da Višegrad ima potencijal u ovome kraju, da upravo se apostrofira zajedno sa Srbijom da bude jedan granični prelaz", izjavio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Otvoreni Balkan, za koju se zalažu mnoge zemlje u regionu, upravo predviđa lakši protok saobraćaja preko granica. Višegrad se nalazi na visokoj ljestvici kada je turizam u pitanju, ali baš zbog toga na granici se čeka, u ljetnom periodu i do nekoliko časova. Zbog toga višegradski načelnik traži da se o integrisanom prelazu što prije počne razgovarati, a i realizovati.

"Pravi nam probleme kada nam je Višegrad najupečatljivi, odnosno u turističkoj sezoni, u ljetnim mjesecima, vjerujem da ćemo doći do zajedničkog rješenja", rekao je Mladen Đurović, načelnik opštine Višegrad.

Iz istih razloga, prošle godine, integrisani granični prelaz otvoren je kod Bileće. Granični prelaz Deleuša riješio je gužve prema Crnoj Gori.



  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм