Посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ

Којић: Комисија за надзор да се изјасни о незаконитостима у раду ОБА

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2024. 14:05

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милорад Којић рекао је да би било добро да се кроз парламентарну комисију за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ утврди и јавно каже како су у тој агенцији припремане незаконите радње, односно атентат на предсједнике Републике Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића.

Којић је изјавио Срни да је цјелокупној јавности јасно да је ОБА подређена искључиво бошњачкој политичкој структури у Сарајеву и спровођењу њихових интереса и циљева.

Он је истакао да је и кроз судски процес који се у Суду БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика видљиво да је интерес бошњачких политичких лидера склањање Додика са политичке сцене.

"Очигледно је то био осмишљен план који је подразумијевао не само склањање са политичке сцене, већ и оно најгоре, ликвидацију два српска предсједника", нагласио је Којић.

Нешић: Можда треба размотрити формирање нове обавјештајне агенције

Нешић: Можда треба размотрити формирање нове обавјештајне агенције

Којић сматра да је битно да се ново руководство Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ изјасни о томе.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у подкасту Срне да је имао податке да је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ планирала његову и ликвидацију предсједника Србије Александра Вучића, те да се у Сарајеву тако поступа са онима који не дијеле политичке ставове Бошњака.

"Ту су службу инструментализовали дотле да онај Осмица (Осман Мехмедагић) направи оперативни план ликвидације мене, Вучића и других људи који сметају бошњачким интересима", рекао је Додик. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    'Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири