Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Фабрика лажи у Сарајеву ради пуном паром, а циљ је унитарна БиХ

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2024. 16:02

Фабрика лажи у Сарајеву ради пуном паром пласирајући небулозе нездравог ума Мајкла Марфија о постојању кампова за обуку у Српској, али она није погодно тло за паравојне кампове и обуке плаћеника, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је оцијенио да су беспризорне лажи о постојању кампова за обуку у Српској дио политичко-медијског арсенала против Републике Српске.

- Циљ ове пропагандне кухиње је унитарна БиХ, односно нестанак Републике Српске, антидејтонски, антисутавни и антисрпски концепт земље - рекао је Кошарац.

Он је навео да је на челу огавне пропагандне машинерије амерички амбасадор Марфи, под чијом диригентском палицом се креирају лажи у тежњи да се што више оцрни Република Српска.

Кошарац је истакао да се таквим лажима служе искључиво они који нису очистили своје двориште и чији су џепови пуни ораха.

- Они тиме настоје прекрити чињеницу да безбједносне пријетње долазе из ФБиХ, гдје и даље дјелују радикални покрети и повратници са страних ратишта - написао је Кошарац на Инстаграму.

Напоменуо је да нико није пружио ниједан валидни доказ о томе да постоје кампови у Српској, у којима наводно Руси обучавају младе за изазивање нереда.

- Званичници и институције Српске одлучно су одбацили такве инсинуације и неистине. Но, фабрика лажи у Сарајеву и даље ради пуном паром пласирајући небулозе Марфијевог нездравог ума о постојању таквих кампова у Српској - рекао је Кошарац.

Он је додао да би било интересантно чути да ли је Марфи у једном од својих туристичких похода по БиХ можда обишао и Горњу Маочу, те упитао и зашто није?

- Параобавјештајне структуре, ратни кадрови и дио "зелене" дипломатско-конзуларне мреже у садејству са Марфијем, проводе организован линч и сатанизацију Републике Српске и свега што носи префикс српски - каже Кошарац.

Кад лажима, манипулацијама, оптужбама и нападима на Српску неизоставно додају мантру о непостојећем малигном руском утицају, Кошарац је навео да је пропагандни рецепт спреман и иде у етар.

Марфију је поручио да би му, умјесто што се бави ноторним лажима и подвалама, било много боље и корисније да научи основне дипломатске лекције и престане се мијешати у унутрашња питања земље у којој је привремени гост, те му је савјетовао да се угледа на примјер Русије, која поштује територијални интегритет БиХ и Дејтонски споразум.

- Република Српска није погодно тло за паравојне кампове и обуке плаћеника. Наша политика је мир, безбједност, стабилност, сарадња и унутрашњи договор два ентитета и три конститутивна народа, без уплитања странаца - закључио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:20 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:25 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:25 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 20:55 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:25 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)