Замјеник предсједавајуће СМ

Кошарац: Хелез не може нанијети штету Српској, али угрожава БиХ

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2024. 13:26

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез не може нанијети штету нити угрозити Републику Српску, али својим свакодневним дјеловањем и несувислим изјавама и те како угрожава БиХ и додатно урушава крхке унутрашње односе, изјавио је Срни замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је рекао да Хелез, заслијепљен мржњом према Републици Српској и српском народу, на дневној основи злоупотребљава позицију на којој се налази, дјелујући противзаконито и противуставно.

"Његова ратнохушкачка реторика и пропагирање говора мржње изузетно су опасни, јер стварају алиби радикалним бошњачким круговима за константне вербалне пријетње руководству и изабраним представницима Српске", нагласио је Кошарац који је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Цвијановић: Козара - мјесто гдје славимо слободу и тугујемо због њене високе цијене

Цвијановић: Козара - мјесто гдје славимо слободу и тугујемо због њене високе цијене

Он је навео да је, крајње забрињавајуће што упорно изостаје адекватно реаговање надлежних правосудних институција на Хелеза и сличне појаве.

Кошарац је поручио да Хелез као индивидуа не представља никакву опасност по Републику Српску.

"Ма колико се трудио, не може нас застрашити. Обичан политички циркусант који замајава јавност својим недосањаним сновима о унитарној и ексклузивној бошњачкој БиХ. У том Хелезовом паралелном универзуму, он је командант филџан државице у којој нема ни (предсједника Републике Српске Милорада) Додика ни Срба нити било чега што носи префикс српски", рекао је Кошарац.

Он је истакао да је у реалности Хелез персонификација свега онога што представља дестабилизујући фактор и пријетњу по мир и стабилност не само у БиХ, него и региона. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм