Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Конаковић дезавуише светску јавност неистинама

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2024. 14:59

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да је иступ министара иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића на састанку Покрета несврстаних земаља у Њујорку наставак неуставне праксе бошњачког политичког фактора који, како каже, вршља по свијету и покушава да у име БиХ износи личне политичке ставове и опсервације.

Кошарац је указао да је Конаковић, по ко зна који пут, одлучио да унилатерално иступа на међународним форумима, дезавуишући свјетску јавност неистинама о протеклом грађанском рату у БиХ.

"Као човјек и политичар саосјећам са свим жртвама рата. Недопустиво је да се на овом питању прави разлика, а Конаковић и комплетна плејада бошњачких политичара управо то раде. Мобилисали су све структуре с једним циљем - што више оцрнити и сатанизовати српски народ", рекао је Кошарац.

Предсједник Додик: Мали Дино је обична нарикача, политичар у покушају без властите политике и става

Предсједник Додик: Мали Дино је обична нарикача, политичар у покушају без властите политике и става

Он је рекао да се није чуло да је Конаковић говорио о српским жртвама.

"Да ли је поменуо Казане, логоре за Србе у Сарајеву, злочине у Подрињу, злочине у Јошаници, било које српско стратиште?", упитао је Кошарац.

Он је упитао да ли се Конаковић осврнуо на случај пресуђеног ратног злочинца Сакиба Махмуљина и чињеницу да се упркос међународној потјерници и данас крије изван БиХ, те да ли му је пало на памет да апелује на правосуђе у БиХ које годинама одуговлачи пресуде у предметима "Атиф Дудаковић", "Добровољачка" и слично.

"Наравно да су ово реторичка питања. Није их Конаковић никада поставио. Нити ће. Умјесто да се бори за истину и правду за жртве, бошњачки политички фактор упорно истрајава на ревизионизму и хајци на српски народ, Српску и Србију", констатовао је Кошарац.

Тешка несрећа на ауто-путу: Мушкарац погинуо, жена и дијете у тешком стању

Тешка несрећа на ауто-путу: Мушкарац погинуо, жена и дијете у тешком стању

Према његовим ријечима, шампиони дипломатског солирања злоупотријебиће сваку позицију и прилику да износе неусаглашене и/или непостојеће ставове у име БиХ, кршећи Устав и законе земље у коју се куну и коју наводно штите.

"Сваким својим иступом додатно обесмишљавају БиХ, при чему не доприносе ничему, понајмање изградњи мира и повјерења", закључио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.