Сарајево

Кошарац: Процес против Додика - израз потребе међународне заједнице да моделира рјешења

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2024. 13:07

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац рекао је данас да скоро годину дана траје неправедно монтирано процесуирање предсједника Републике Српске Милорада Додика као израз потребе дијела међународне заједнице да моделира политичка рјешења у БиХ.

"А, брана таквом моделирању је легитимна и уставна позиција и политика предсједника Републике Српске Милорада Додика", рекао је Кошарац Срни.

Кошарац је истакао да је процес против предсједника Републике Српске показао да је Српска аутономна и уставна, да Додик на уставан начин води политику, те штити Устав и уставну позицију Српске, њене институције и начин одлучивања.

"Ми смо одлучни у одбрани Републике Српске, а то да стотине грађана долазе овде да подрже предсједника Додика говори о томе да је народ уз њега, да је његову политику препознао као политику очувања Републике Српске и њених институција, одлучивања и важности Републике Српске", рекао је Кошарац испред заграде Суда БиХ.

Према његовим ријечима, невјероватно је да нелегитиман странац дође и намеће закон у земљи, како би легитимно изабраних представници народа и институција требали поштовати такве прописе.

Кошарац је указао да неки у Сарајеву, али, нажалост, и у Републици Српској аплаудирају овом суђењу, не схватајући да је то њихов пораз због тога што Суд и Тужилаштво БиХ не само што воде намјештен политички процес, већ покушавају да верификују одлуке нелегитимних странаца који желе да буду важнији од Устава, закона и домаћих политичара.

"Они који аплаудирају томе су већ прихватили да их странци `могу повући сваки пут за уши`, али Републику Српску и њене институције не могу захваљујући одговорној националној политици предсједника Додика", нагласио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.