Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: ''Тројка'' признаје да покушава уклонити Додика са политичке сцене

  • Извор: СРНА
  • 27.10.2024. 16:02

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је Срни да странке "тројке" у жељи да се додворе свом гласачком тијелу несвјесно откривају карте признајући да са амбасадором САД у БиХ Мајклом Марфијем и Кристијаном Шмитом кроз политички монтиран процес покушавају уклонити предсједника Републике Српске Милорада Додика са политичке сцене.

Кошарац је навео да је уклањање Додика са политичке сцене услов за реализацију крајњег циља "тројке", а то је дестабилизација Републике Српске, отимање њене имовине и урушавање њеног уставног капацитета.

"Од Конаковићевог признања `ми Додика ставимо на мјесто`, он је процесуиран, он је пред Судом БиХ`, до Којовићевог признања да је процес резултат `комбинација` у којим је учествовала '`тројка`", указао је Кошарац коментаришући то што је Конаковић у једној телевизијској емисији потврдио да је процес против предсједника Српске монтиран и политички инструисан.

Жупљанин: Конаковић потврдио да је циљ Сарајева политичка елиминација Додика

Жупљанин: Конаковић потврдио да је циљ Сарајева политичка елиминација Додика

Кошарац је истакао да ово није први пут да представници "тројке" признају оно што представници из Републике Српске понављају више од годину дана, а то је да је процес против предсједника Српске класична намјештаљка и резултат антидејтонских и антиуставних активности Кристијана Шмита и Мајкла Марфија у садејству са "локалним типовима сарајевске чаршије".

Он је додао да је евидентно да "тројка" билда своје политичке мишиће на теми Милорад Додик.

Тиме, додаје Кошарац, они потврђују и да нису оно што за себе воле рећи "пробосанске снаге", већ су искључиво покусни ђаци у служби проамеричких интереса.

Цвијановић: Конаковић само потврдио да је процес против Додика монтиран и политички инструисан

Цвијановић: Конаковић само потврдио да је процес против Додика монтиран и политички инструисан

Он је нагласио да предсједник Републике Српске Милорад Додик у Суду БиХ брани Устав и дејтонски концепт БиХ, једини могући за опстанак БиХ, састављене од два ентитета и три конститутивна народа.

"Стога Конаковићу, Којовићу и остатку екипе треба да буде јасно да ће једини исход њихове антидејтонске и антиуставне комбинаторике бити додатно урушавање БиХ и пут у неизвјесност", напоменуо је Кошарац.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић јуче је гостујући на сарајевској Фејс ТВ, између осталог, рекао да је Додик "стављен на мјесто". "Онда МИ Додика ставимо на мјесто. Додик је процесуиран, Додик је пред Судом БиХ, Додик је изолован, Додик је санкционисан", рекао је Конаковић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:15 Наша Српска (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 17:25 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 18:15 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:45 Манастири

    Манастири

  • 19:20 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:25 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести