Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Вануставни излет Бећировића и Комшића ће проћи неславно

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2024. 14:07

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је приједлог закона о државној имовини још један у низу вануставних излета чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића који ће доживјети исту судбину као и њихов приједлог закона о гасу и поручио да Република Српска има механизме да заштити имовину и уставни капацитет.

Кошарац је оцијенио да је Бећировићево и Комшићево антидејтонско и антиуставно дјеловање дио политичког арсенала усмјереног против Републике Српске, али и нагласио да представници Српске нису наивни.

- Република Српска има механизме и зна како да се заштити од континуираних напада и насртаја на њену имовину и уставни капацитет -  поручио је Кошарац.

''Прегласавање у Предсједништву је приказ како политичко Сарајево замишља БиХ - Хрвата нема, а Срби се не питају ништа''

''Прегласавање у Предсједништву је приказ како политичко Сарајево замишља БиХ - Хрвата нема, а Срби се не питају ништа''

Кошарац је навео да је питање имовине ријешено Дејтонским мировним споразумом и да припада Републици Српској и Федерацији БиХ и да институције на нивоу БиХ немају апсолутно никакве везе с тим.

Он је истакао да је то јасно и Бећировићу и Комшићу, али да шампиони јефтиног популизма настављају са несувислим и бесмисленим иницијативама, попут приједлога закона о државној имовини, те поново пуцају у празно.

- Нити Предсједништво БиХ може предлагати законе изван своје надлежности, нити Парламентарна скупштина БиХ може усвајати законе који нису у надлежности институција на нивоу БиХ - објавио је Кошарац на Инстраграму.

Чланови Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић прегласали су јуче српског члана Предсједништва Жељку Цвијановић и усвојили приједлог закона о државној имовини.

Из Кабинета српског члана Предсједништва раније је саопштено да Предсједништво БиХ не може бити овлаштени предлагач закона о државној имовини, те да у складу са Уставом може предлагати само законе из домена својих надлежности.

Према Дејтонском споразуму, имовина не припада БиХ, већ искључиво ентитетима.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.