Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac - Zukić: Afirmisati saradnju, uz poštovanje ustavnih nadležnosti

  • 31.01.2020. 19:46

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je danas sa ministrom razvoja i preduzetništva Federacije BiH Amirom Zukićem o modelu buduće saradnje i istakao da želi sprovoditi politiku potpune koordinacije sa nadležnim entitetskim ministarstvima.

Košarac je rekao da je cilj uvažavanje stavova svih nivoa vlasti u BiH, u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Sagovornici su zaključili da će imati periodične sastanke na ministarskom nivou da bi definisali određene strateške pristupe u razvoju malih i srednjih preduzeća, uvažavajući činjenicu da su ona u nadležnosti entiteta.

U vezi sa tim Košarac je rekao da takvo strateško planiranje može biti samo okvirno, te da Ministarstvo na čijem je čelu ima koordinišuću ulogu.

On je dodao da sektor za razvoj preduzetništva u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH sa aspekta koordinisanja u potpunosti mora biti u funkciji entitetskih politika.

Sagovornici su saglasili da je veoma važno da postoji otvorena saradnja nadležnih ministarstava sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje u svom portfoliju ima i sektor za razvoj preduzetništva.

Zukić je informisao Košarca o načinu rada, funkcionisanja i prioritetnim zadacima federalnog Ministarstva razvoja, te ukazao na značaj institucionalne saradnje uz konstataciju da u ranijem periodu ona nije bila na adekvatnom nivou.

U saopštenju je navedeno da su sagovornici izrazili spremnost da sa međunarodnim donatorima razgovaraju o podršci određenim projektima, koje bi realizovala entitetska ministarstva uz koordinišuću ulogu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara. 
 

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    'Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)