Посланик у НСРС

Мазалица: Тужилаштво нема аргументацију да докаже одговорност Додика и Лукића

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2024. 13:54

Тужилаштво БиХ нема аргументацију којом би могли доказати одговорност предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића у процесу који се пред Судом БиХ води против њих двојице, рекао је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица.

"Тужилаштво је на претходном рочишту покушало цијеђењем суве дреновине да свједока доведе у ситуацију да каже да је Милош Лукић најодговорнији човјек у `Службеном гласнику` и особа одговорна и за објављивање и за неке друге ствари везано за организацију посла", навео је Мазалица.

Он је рекао да се стиче утисак да се овај процес пожурује и да се доведе до краја судском одлуком која ће изазвати одређени ефекат, додајући да би та пресуда могла бити казна затвора или забрана кандидовања на наредним изборима Милораду Додику.

"Оно чему треба тежити да Изборни закон Републике Српске ступи на снагу и да наредне изборе одржимо по правилима и законима Републике Српске", истакао је Мазалица.

Вулић: Гдје су они који су исмијавали када сам упозоравала да се спрема атентат на Додика

Вулић: Гдје су они који су исмијавали када сам упозоравала да се спрема атентат на Додика

Према његовим ријечима, на овај начин и у спрези Централне изборне комисије, Кристијана Шмита, Суда и Тужилаштва очигледно је да свако онај ко се бори за интересе Републике Српске упада у Бермудски троугао између правосуђа, лажног високог представника и институција које спроводе изборе и у којима се губе сви они који намјеравају да одбране позиције Републике Српске.

"Очигледно је да овај закон који је Шмит наметнуо и све остало и одредбе закона које уводе могућност да се за такав прекршај, за који се суди Додику, може изрећи забрана кандидовања, имају за циљ да се спријечи даљи политички ангажман Додика и да се свакоме ко покуша заштити интересе Српске пошаље порука да ће проћи онако како мисле да ће проћи Додик и какву му судбину спремају", рекао је Мазалица.

Он је позвао и опозицију у Републици Српској да барем декларативно подрже предсједника Додика и Лукића, с обзиром на то да је СДС гласао за оба закона због којих се Додику и Лукићу суди, док је ПДП гласао за један од та два закона. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.