За изузеће судије Сене Узуновић

Не изненађује одлука Кривичног вијећа Суда БиХ

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2024. 19:07

Не изненађује много одлука Кривичног вијећа Суда БиХ да одбије захтјев одбране предсједника Српске за изузеће судије Сене Узуновић. У Српској понављају - све је то ионако монтиран политички процес. Циљ је, каже Милорад Додик, сада још јаснији - деградирање институција Српске.

"Очигледно да је била нервоза након локалних избора. Очекивало се да ће низом синхронизованих акција САД и локалних муслиманских снага из Сарајева, да ће пасти утицај а онда се видјело да то није тако и онда је она сама показала нервозу која није прихватљива за неког ко води судски процес", рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Читав процес је бесмислен и правно неутемељен - упозоравају одавно из Српске. Ништа другачија није ни одлука Кривичног вијећа.

"Није то нешто што ми нисмо очекивали. То је логичан ток  овог бесмисла које тече у Сарајеву", рекао је Милош Лукић, в.д. директора Службеног гласника Републике Српске.

Суд БиХ последњом одлуком није ријешио проблем ни суда, ни Узуновићеве, која подлијеже притисцима дијелова међународне заједнице и политике, кажу у тиму одбране предсједника Српске. А управо је те притиске, подсјећа Горан Петронијевић, разоткрио и Бакир Изетбеговић. И то је оно што Узуновићеву чини апсолутно неподобном да може да суди.

"Ово што се догодило је једна врста координације, што је Бакир Изетбеговић својом несмотреношћу разоткрио оног јутра када је рекао да се на њу утиче и врши притисак од делова међународне заједнице и од политике, као и да је пресуда малтене већ донесена. Она је направила низ грешака и озбиљну дискриминацију, нарушивши права одбране. Не верујем да постоји било који суд на свијету који би на то остао нијем", рекао је Горан Петронијевић, адвокат.

Изузеће је затражено јер Узуновићева на последњем рочишту није дозволила да се разјасни да ли је допис о изјашњавању о доказима Тужилаштва БиХ достављен одбрани. У једном моменту је почела чак и да галами. Запријетила је Додику да ће га удаљити из суднице и да, како је рекла, неће бити у могућности да напусти Суд БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.