Бањалука

Нуждић за АТВ: Сада је јасно да Шмит ради по директиви бошњачких лидера

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2024. 20:57

Након експресног извињења, послије реакције политичког Сарајева, јасно је да Кристијан Шмит и ОХР раде по директиви бошњачких лидера.

Поручио је ово за АТВ гост Централних вијести, Виктор Нуждић, в.д. директора Републичког центра за истраживање рата, рарних злочина и тражење несталих.

"Константан притисак међународне заједнице је присутан, не само у овом периоду него уопште од почетка 90-их година и дисолуције Југославије. Свима нам је јасно шта се дешавало 90-их и да су Срби већ од почетка окарактерисани као 'лоши момци' и кривци за све што се дешавало. Тако да је ово само наставак једне политике. Али, да не идемо толико далеко, присјетимо се и догађаја који су били релативно скоро. Они се односе на посјету српском гробљу у Братунцу амбасадора појединих западних земаља, који су инкогнито положили вијенце, не обавијестивши никога. Онда су, након што су реаговали бошњачки политички представници, експресно упутили извињење и рекли да не можемо посматрати све жртве исто. На тај начин само додатно омаловажили српске жртве у Братунцу и ово је по истом сценарију урађено", рекао је Нуждић и додао:

"Евидентно је да и Шмит и ОХР раде по директиви бошњачких политичких лидера, јер видјели смо да је експресно одмах услиједило извињење и правдање".

Истакао је да ово можда и није лоша ситуација јер је раскринкана илузија о било каквој објективности међународне заједнице.

"То на крају крајева можда и није лоша ситуација, јер свако ко има било какве илузије да се овдје ради о било каквој објективности, мислим да је након овога све јасно", нагласио је Нуждић.

Комплетно гостовање погледајте у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм