Обавјештајно-безбједносна агенција

ОБА била укључена у бројне манипулације

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 19:11

То што се у Обавјештајно-безбједносној агенцији ковао план за ликвидацију предсједника Српске и Србије, треба озбиљно схватити, поручују у Републици Српској.

Након свега што се дешавало у тој агенцији, оваква вијест мало кога је изненадила. Од незаконитог прислушкивања, до других малверзација - ОБА-у су тресле бројне афере. Све јасније је да је ова агенција радила у интересу Бошњака, и  против руководства Српске. 

"Нажалост та институција је била стављена у функцију реализације неких других циљева сем оних како су прописани законом којих су требали да се придржавају. Из тога је проистекло и то сазнање да су планиране разне ствари, била су прислушкивања, настојања да се прислушкују функционери Републике Српске, функционери највиши од предсједника Србије па на даље па до тога да су биле укључене разне манипулације тако да нас ништа не чуди када чујемо такве неке ствари“, каже српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Сазнања о плановима за атентат објелоданио је предсједник Републике Српске. У помоћ ОБА-и потрчао је ПДП-ов Игор Црнадак који је поручио да је та прича измишљена. Многима је јасно зашто је Црнадак тако реаговао. 

"Оно што је застрашујуће јесте да је у одбрану тих вијести које су ушле у јавност, једини из Републике Српске стао Игор Црнадак. Што је исто врло индикативно имајући у виду ко је увео и због чега, тадашњи ПДП и СДС у Савјет министара и чији су људи били заједно са Осмицом у управљачкој структури“, каже делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

У политичком Сарајеву се одавно кују разни планови против руководства Српске. И раније су на то упозоравали безбједњаци. 

"Они који извршавају наредбе неких међународних фактора који су овдје јако утицајни и којима је Милорад Додик једина сметња и препрека за реализацију њихових препрека и циљева одлучивали су се и покушавали на све начине да га елиминишу из политичког живота а онда је у једном тренутку била идеја како то није могуће онда се изврши његова физичка ликвидација. И било је јавних позива на његову физичку ликвидацију“, рекао је стручњак за безбједност Слободан Жупљанин.

Безбједносна агенција није радила како треба, а то је показало и хапшење бившег директора Османа Мехмедагића Осмице. Он, као и суспендовани предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец оптужени су за злоупотребу службеног положаја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм