Staša Košarac

Osmica i Mektić-poslodavac i poslušnik

  • 06.09.2018. 12:07

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac smatra žalosnom činjenicu da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić više vjeruje nekadašnjem tjelohranitelju Alije Izetbegovića i sadašnjem direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH Osmanu Mehmedagiću Osmici nego predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću.

"Razgovor Osmice i Mektića je razgovor poslodavca i poslušnika. Oni su politički istomišljenici jer obojica imaju cilj da ruše institucije Republike Srpske. Žalosno je i po Republiku Srpsku opasno da je Mektić i njemu slični predstavljaju u obavještajno-bezbjednosnim strukturama na nivou BiH", poručio je Košarac u izjavi za Srnu. 

Na pitanje da prokomentariše izjavu Mektića da je razgovarao sa Mehmedagićem, koji je, prema njegovim riječima, odbacio navode predsjednika Republike Srpske da ta agencija prisluškuje najviše zvaničnike Srpske i Srbije, Košarac je rekao da je očigledno da Osman Mehmedagić Osmica u potpunosti kontroliše Mektića, koji je u funkciji običnog portparola direktora OBA, kako u slučaju prisluškivanja najviših funkcionera Republike Srpske i Srbije, tako i u slučaju zabrane ulaska ruskom piscu Zaharu Prilepinu u BiH. 

On je dodao da jadno izgleda Mektićev pokušaj da odgovornost za neprijateljske akcije OBA prema Republici Srpskoj i Srbiji prebaci na Parlamentarnu skupštinu BiH. 

"Mektić se ili pravi lud ili nema pojma o tome da u parlamentu BiH i dalje postoji Zajednička komisija za nadzor nad radom OBA, ali da rad te komisije više od godinu dana opstruišu upravo SDA i SDS. Te dvije partije smijenile su predsjedavajućeg te komisije Nikolu Špirića s ciljem sprečavanja parlamentarne kontrole nad radom OBA. Uprkos brojnim apelima parlamentaraca, ta se komisija, nakon Špirićeve smjene, sastala samo jednom i to da bi, po nalogu direktora OBA, odobrila budžet te agencije", kaže Košarac.

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм