Сједница у 12 часова

ПДПС БиХ данас о о поврату ПДВ-а за куповину прве стамбене јединице

  • Извор: СРНА
  • 22.10.2024. 07:46

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би данас да разматра Приједлог закона о порезу на додату вриједност (ПДВ), којим се предвиђа поврат ПДВ-а држављанима БиХ са мјестом пребивалишта у БиХ за куповину првог стана, односно објекта за становање.

Закон, који се налази у првом читању, предложили су посланици Сања Вулић (СНСД), Миа Карамехић-Абазовић (НиП), Саша Магазиновић (СДП), Сабина Ћудић (НС) и Чедомир Стојановић (Српски клуб).

На предложеном дневном реду је Приједлог закона о допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ, који је предложио Савјет министара, а којим врши уједначавање права на трошкове смјештаја и накнаде за одвојени живот стручног особља у правосудним институцијама с носиоцима правосудних функција, судијама и тужиоцима на нивоу БиХ.

Дјечак (15) убио пет особа, међу њима и троје дјеце

Дјечак (15) убио пет особа, међу њима и троје дјеце

Истовремено се уводи накнада за обавезно дежурство или приправност за рад судијама и тужиоцима.

Посланици би требало да размотре и Приједлог закона о допуни Изборног закона БиХ, који су предложили посланици из Клуба СДА у Представничком дому, тражећи да се лицима која су због ратних дешавања промијенила мјесто становања омогући да се изјасне да ли ће гласати у општини пребивалишта из 1991. године или у општини тренутног пребивалишта.

Предвиђено је и разматрање у првом читању Приједлога закона о допунама Кривичног закона БиХ, предлагача Нихада Омеровића (НиП), којим се предвиђају оштрије мјере за заштиту имовине и безбједности повратника.

Несвакидашња незгода: Аутом завршио на

Несвакидашња незгода: Аутом завршио на "Тулипан кружном" у Бањалуци

Посланик СНСД-а Обрен Петровић предлагач је допуне Пословника Представничког дома којом се Заједничкој комисији за административне послове Парламентарне скупштине БиХ додаје надлежност за спровођење поступка избора седам чланова Комисије за одлучивање о сукобу интереса у институцијама на нивоу БиХ.

На дневном реду је и избор седам чланова Комисије за одлучивање о сукобу интереса у институцијама на нивоу БиХ, као и члана Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

Колегијум Представничког дома предложио је да за члана Високог судског и тужилачког савјета умјесто Лејле Хаџић, којој мандат истиче 25. октобра, буде изабрана Џамна Вранић.

Бивши предсједник осуђен на 20 година због примања мита

Бивши предсједник осуђен на 20 година због примања мита

Предвиђено је и да буде размотрено више извјештаја, међу којима извјештај о раду Савјету министара за 2023. годину, те посланичке иницијативе Сабине Ћудић (НС) којом Представнички дом захтијева од Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ да Савјету министара предложи смјену замјеника директора Агенције за истраге и заштиту Зорана Галића.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.