Влада ФБиХ донијела одлуку

Поскупљују изводи из матичних књига: Ово су нове цијене

  • Извор: Кликс
  • 16.10.2024. 17:22

Влада ФБиХ је на приједлог министарства унутрашњих послова на данашњој сједници усвојила нове цијене матичних књига, извода из матичних књига, увјерења о држављанству и вјенчаног листа.

Како су саопштили из Владе ФБиХ, цијена једног примјерка матичне књиге рођених, матичне књиге држављана с Обрасцем број 2 и с Обрасцем број 2Б, матичне књиге држављана с Обрасцем 2А, матичне књиге вјенчаних и матичне књиге умрлих износи 93,9116 КМ.

Цијена једног примјерка извода из матичне књиге рођених, матичне књиге вјенчаних, матичне књиге умрлих, као и матичних књига рођених, вјенчаних и умрлих намијењених за иностранство те увјерење о држављанству (обрасци број 13, број 13А и број 13Б) износи 0,7545 КМ.

Преминуо легендарни Кенгле

Преминуо легендарни Кенгле

Цијена једног примјерка вјенчаног листа износи 1,7203 КМ. У наведене цијене урачунат је ПДВ.

У Влади ФБиХ су као разлог за доношење ове одлуке навели потребу утврђивања нових цијена, у односу на цијене утврђене одлуком Владе из 20. фебруара ове године.

Овом одлуком је утврђена цијена једног примјерка матичне књиге, извода из матичних књига, увјерења о држављанству и вјенчаног листа и то за матичне књиге износ од 91,5221 КМ, за изводе из матичних књига и увјерења о држављанству 0,5969 КМ и за обрасце вјенчаних листова 1,7200 КМ.

Искористите своје право: Ко у БиХ има право на поврат пореза

Искористите своје право: Ко у БиХ има право на поврат пореза

Министарство унутрашњих послова ФБиХ је као предлагач у образложењу ове одлуке објаснило да су 21. јуна и 2. августа ове године набавили од јавног предузећа Новинско-издавачка организација Службени лист БиХ обрасце матичних књига, обрасце извода из матичних књига и увјерења о држављанству, гдје су јединичне цијене више од цијена утврђених у претходној одлуци Владе ФБиХ.

Навели су да су располагали обрасцима матичних књига и вјенчаних листова те да су сачинили калкулацију на основу просјечне цијене ради утврђивања нових јединичних цијена, и то за матичне књиге 93,9116 КМ, за обрасце извода из матичних књига и увјерења о држављанству 0,7545 КМ и за обрасце вјенчаних листова 1,7203 КМ.

За реализацију ове одлуке задужује се Министарство унутрашњих послова ФБиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.