Мимо било каквог договора на нивоу БиХ

Предсједник Додик: Конаковић износи лажи у УН!

  • 25.09.2024. 12:47

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић мимо било каквог договора на нивоу БиХ наступа у УН и износи лажи.

"То нису ставови БиХ, он се лажно представља", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Да је Србин сада министар иностраних послова и да онако самовољно наступа у УН, каже Додик, не би се ни вратио у Сарајево, већ би била подигнута оптужница.

"То је направљено само за Србе, а не за њих", рекао је Додик.

Он је навео и примјере Сакиба Махмуљина, који је нестао након пресуде за ратне злочине, те Рамиза Дураковића, против кога Суд БиХ води процес 20 година и чека да умре, као што је то био случај и са Алијом Изетбеговићем.

"Вјероватно када оболи Насер Орић и када не буде више смисла да му се суди, онда ће нешто покренути против њега", навео је Додик.

Он је указао да се прича да су само Бошњаци страдали, а да људи који живе у Источном Сарајеву нису страдалници, избачени из својих кућа и свог завичаја на на голу ледину.

"Морали су најчешће да продају будзашто станове", рекао је Додик и додао да се у Сарајеву и даље користе напуштени станови Срба или се купују по јефтиним цијенама.

Он је истакао да у Сарајеву нема градње. "Отето је то од Срба на економичан начин", оцијенио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.