За десет година Берлинског процеса

Предсједник Додик: Ниједна земља са Балкана се није нешто снажно приближила ЕУ

  • 14.10.2024. 07:42

За десет година Берлинског процеса ниједна земља са Балкана се није нешто снажно приближила ЕУ, нити има изгледа да се то деси у наредних пет година, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Истакао је да се за десет година ништа конкретно није десило.

- Сада се све своди на неки причу о томе да ми дозволимо БиХ да дозволи да се улази са Косова са личним картама - рекао је Додик за РТРС.

Истакао је да БиХ није признала КиМ и да не може да на бази тога прихвати никакву врсту приче осим званичних односа са Србијом.

- Они који желе да долазе овдје могу то да чине путем докумената које издаје Република Србија и то није никакав проблем. Међутим, видјели смо да од стране Берлинског процеса постоје неки притисци те врсте које је немогуће ријешити све до тренутка док БиХ не призна КиМ, ако га икада призна - поручио је Додик.

Подсјећамо, у Берлину ће данас бити одржан Самит Берлинског процеса, на којем ће учествовати представници земаља Западног Балкана и Европске уније.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.