Ванредна сједница

Предсједништво БиХ утврдило Приједлог закона о буџету институција БиХ

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2024. 16:46

Предсједништво БиХ утврдило је на данашњој ванредној сједници Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2024. годину.

Савјет министара усвојио је јуче Нацрт буџета институција БиХ за 2024. у износу од 1.355.400.000 марака, а који је у односу на прошлу годину већи за 40 милиона.

Пошто је Нацрт закона о буџету добио подршку Савјета министара БиХ, послат је у Предсједништво БиХ, које је и формални предлагач буџета и које га шаље на одобравање у Парламентарну скупштину БиХ, гдје треба да добије подршку оба дома.

За сервисирање међународних обавеза предвиђена је милијарда и 440 милиона. Усвајање буџета предуслов је за добијање средстава из Плана раста за Западни Балкан.

- Готово милијарду одлази на плате, а 100 милиона на капитална улагања и 200 милиона на различите врсте материјалних трошкова. Позивам остале колеге да остала средства ставимо у функцију – рекао је јуче министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто изјавила је да је усвајањем Нацрта буџета институција БиХ и међународних обавеза за 2024. годину створене претпоставке за имплементацију новог плана раста ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.