Сједница ПД ПС БиХ

Усвојене измјене закона о поврату ПДВ-а при куповини прве некретнине

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2024. 17:50

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ подржали су Приједлог закона о допунама Закона о порезу на додату вриједност, којим се предвиђа поврат ПДВ-а држављанима БиХ са мјестом пребивалишта у БиХ за куповину првог стана, односно објекта за становање.

Приједлог закона у првом читању је изгласан једногласно јер је 33 посланика гласало за, колико их је било присутно на сједници

Закон су предложили су посланици Сања Вулић (СНСД), Миа Карамехић-Абазовић (НиП), Саша Магазиновић (СДП), Сабина Ћудић (НС) и Чедомир Стојановић (Српски клуб).

Предсједавајући Представничког дома БиХ Небојша Радмановић је након гласања констатовао да је у овом Дому ријеткост да сви посланици гласају за.

Током расправе посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ оцијенили су позитивним Приједлог закона о допунама Закона о ПДВ-у.

Министар финансија и трезора у Савјету министар БиХ Срђан Амиџић рекао је раније да је Приједлог закона о допунама Закона о ПДВ-у који се односи се на поврат пореза на куповину прве некретнине за сва пунољетна физичка лица која су настањена на територији БиХ, усклађен са комплексним пореским системом БиХ.

Амиџић је истакао да овај законски приједлог треба да се појави у форми у којој је и предложен због различитих евиденција и комплексности пореског система БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)