Подигнут степен безбједности

Пријетећи мејл стигао са ИП адресе из Бугарске: Спремају се терористички напади на војне и објекте намјенске индустрије у БиХ

  • Извор: Аваз
  • 02.10.2024. 15:53

Због пријетећих дојава сигурносним и војним објектима у БиХ, Оружане снаге БиХ су подигле степен безбједности, потврђено за "Аваз" из полицијских агенција.

Око 15 сати

Дојаве су стигле јуче око 15 сати, након чега је СИПА упутила допис полицијским агенцијама и фирмама које се баве производњом оружја да појачају мјере сигурности због евентуалних напада.

Прегледи касарни и објеката војне индустрије су у току, те се покушава открити да ли постоји реална опасност, а СИПА, такође, интензивно ради на проналаску ИП адресе особе која је упутила пријетњу.

"Аваз" сазнаје да је пријетећи мејл стигао са ИП адресе из Бугарске.

Ко стоји

У мејлу се тврди, како сазнаје "Аваз", да "има информација да ће се починити терористички напади на војне објекте и објекте намјенске индустрије".

СИПА провјерава преко провајдера домену, како би се утврдило ко иза поруке стоји. Због свега су обавијештене Оружане снаге, како би из предострожности, подигле степен сигурности на виши ниво. Иако је ИП адреса из Бугарске, то не значи да је пријетња стигла из ове државе и да се ради о некој другој локацији.

Већина пријетећих порука, како је речено, стигла је претходних дана преко домене из Бугарске.

СИПА поступа по налогу Тужилаштва. О свему је упозната и ОСА, Европол и НАТО стожер у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.