Савјет министара БиХ

Привремена суспензија и смањење царинских стопа у 2025. години

  • Извор: АТВ
  • 16.09.2024. 17:01

Савјет министара БиХ донио је одлуку о привременој суспензији и привременом смањењу царинских стопа код увоза одређене робе до 31. децембра 2025. године.

Ова одлука донесена је на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа, а обухваћено је 69 тарифних ознака, међу којима је 61 садржана у одлуци за претходну годину, док је осам нових.

Ради се о тарифним ознакама из сектора текстилне, индустрије коже, обуће и намјештаја, хемијске, металне, прехрамбене, графичке и електроиндустрије.

Одлука ступа на снагу даном доношења, објављује се у "Службеном гласнику БиХ", а примјењује се од 1. јануара 2025. године, саопштено је из Савјета министара.

Роба која је обухваћена овом одлуком су материјали и сировине који се сматрају репроматеријалом, јер их користе произвођачи из БиХ у властитој производњи за израду готових производа, у производњи производа за извоз или су супституција увозних производа, а који се не могу набавити на домаћем тржишту у количинама и квалитету потребном за производњу готових производа.

Пратите нас и путем Вибера