Адвокат

Пуцар: Тужилаштво би требало да повуче оптужницу послије врло јасних ставова и свједочења

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 15:20

Адвокат Миљкан Пуцар изјавио је да би Тужилаштво БиХ послије врло јасних ставова и свједочења требало да повуче оптужницу и одустане, јер је све друго само излуђивање и губљење драгоцјеног времена.

"Данас смо чули поново генералног секретара Владе Републике Српске Далибора Панића који је био врло јасан – нико нема право у БиХ, осим парламента БиХ и Народне скупштине Српске да доноси законе, нико нема право ни овлаштење да нареди `Службеном гласнику Републике Српске` да оно што је донијела Народна скупштина у виду закона стопира и да се то не објави", рекао је Пуцар након данашњег рочишта у Суду БиХ против предсједника Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

Додик након рочишта: Глупост, губљење времена, фарса и бламажа читавог правосуђа

Додик након рочишта: Глупост, губљење времена, фарса и бламажа читавог правосуђа

Пуцар је истакао да је у уводним ријечима наведено да су окривљени поступали у складу са Уставом и законом и да би у случају да су послушали ОХР прекршили закон и напали уставни поредак у БиХ, јер само парламент и Народна скупштина могу доносити законе који су обавезујући за све.

Пуцар је поновио да је Кристијан Шмит као свједок на околности веома битан јер се у својим одлукама позива на бонске закључке који нису правно у промету у БиХ, нису нигд‌је јавно објављени нити било којој институцији званично достављени.

"Ако се позивате на то, онда је битно да дођете на Суд и да кажете на основу чега вам је то овлаштење које ви имате", поручио је Пуцар, који је адвокат Лукића у овом поступку.

Када су у питању оцјене Тужилаштва БиХ да данашњи свједок Далибор Панић "није кредибилан јер је члан СНСД-а", Пуцар наводи да то не утиче на нечији кредибилитет.

"Општепозната је чињеница у БиХ како се бирају министри, одређени службеници. То што је неко члан политичке странке нема везе са кредибилитетом, већ кад неко говори неистину, има кривичну одговорност раније", објаснио је Пуцар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.