Гранична полиција БиХ

Спријечено кријумчарење 32 страних држављана

  • 30.09.2024. 16:11

Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење 32 страних држављана у три одвојена случаја, а ријеч је о држављанима Турске, Сирије и Кине.

У првом случају приликом надзора границе у граничном појасу на подручју општине Љубушки, 27. септембра спријечено је кријумчарење 29 држављана Турске, саопштено је данас из Граничне полиције БиХ.

У вези с овим кријумчарењем доводи се А.Ц. /40/, држављанин БиХ.

Пет кријумчарених држављана Турске откривено је у путничком моторном возилу "шкода"регистарских ознака БиХ, којим је управљао А.Ц, док је други дио кријумчарених држављана Турске, њих 24, откивено у непосредној близини контроле возила.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијем је налогу осумњичени возач лишен слободе и против њега ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном д‌јелу кријумчарење лица Тужилаштву БиХ.

Кријумчарени држављани Турске су, уз приједлог за протјеривање с територије БиХ, предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање.

Припадници Јединице Граничне полиције БиХ Градишка лишили су слободе држављанина Сирије Н.Б. /56/, након што је откривен у кријумчарењу држављанке Сирије, која је откривена у пртљажнику приликом детаљне контроле возила "ауди" њемачких ознака, на изласку из БиХ.

Држављанин Сирије је, уз извјештај о почињеном кривичном д‌јелу кријумчарење лица, предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Мјешовита патрола припадника Јединице Граничне полиције Горица и Јединице Граничне полиције Имотски МУП-а Хрватске, спријечила је кријумчарење двојице држављана Кине на подручју општине Груде.

Стране држављане кријумчарио је држављанин Кине, Ј.Ђ. /35/ у возилу "фолксваген туран" регистарских ознака БиХ.

Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, осумњичени држављанин Кине лишен је слободе и уз извјештај о почињеном кривичном д‌јелу кријумчарење лица, предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Кријумчарени држављани Кине предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање.

На граничним пријелазима откривено осам лица које потражују Интерпол, судови и полиција. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.